Druhý den už nás vykázali z horního patra do spodního (bez sklenek) a místo látkového ubrousku dali papírový. Hm.
test menuMF DNES hodnotí každý týden jednu restauraci na jižní Moravě, ve které vaří polední menu. Recenzentka navštívila podnik nejméně dvakrát. Dnes: Paladeo Purkyňova 35G (Centrum Eden), Brno-Královo Pole www.paladeo.cz Hodnocení: 60 % |
Za cenu 119 Kč je polévka, hlavní jídlo a zákusek nebo nápoj. Týdenní nabídka není nudná, jen se nijak výrazně neliší od seskupení jídel jiných (mnohem levnějších) podniků.
Zdejší menu jsem si malovala pestřeji a ve španělských barvách.
Pojďme však ochutnávat. Nudličky vepřového masa byly měkké a špenát čerstvý a lehce dochucený. Příjemné, svěží jídlo. Až na brambory. Nechápu, kde vzal kuchař studené, oschlé a neosolené, které jsme měli na talíři.
Páteční salát ovšem zvládl skvěle. Čerstvé, zelené lupení vykoupal v jemně nakyslé zálivce a přidal pár kousků tuňáka. K zeleni kostičky ryby pasovaly skvěle.
K jídlu jsme si objednali i sklenku vína. A požádali obsluhu o natočenou vodu do karafy. Nejsem ryzí zastánce automatického podávání vody zdarma. Pokud však hosté nesedí "na suchánka" a zaplatí jídlo a pití, proč jim nedopřát džbánek osvěžení zdarma?
V Paladeu si to nemyslí a za půl litru natočené vody si účtují nehorázných 53 korun.
Polední hosté nejsou chudáci bez peněz. Mají hlad, málo času, a když jsou spokojeni, vrací se i večer. Teprve tehdy si vybírají dražší jídla z jídelního lístku. A dobré podniky potom doporučují i ostatním.