Na plácku na dvoře vyškovského pivovaru se v sobotu 21. ledna 2012 konala

Na plácku na dvoře vyškovského pivovaru se v sobotu 21. ledna 2012 konala zabíjačka. | foto: Filip FojtíkMF DNES

Jitrnice, prejt a čerstvý chleba ve Vyškově zapíjeli kořalkou a pivem

  • 12
Na plácku na dvoře vyškovského pivovaru měl v sobotu Jan Janoušek kopec práce. Pečoval tu totiž o pravou zabijačku, na kterou se vypravily desítky strávníků.

K prejtu, jitrnicím nebo zabijačkové polévce mohli přitom návštěvníci přikusovat čerstvý chléb od jeho kolegy pekaře.

Masitá strava ovšem nebylo to jediné, na čem si lidé mohli ve vyškovském pivovaru o víkendu pochutnat.

V nabídce byly i tekutější delikatesy.

"Na čepu máme třeba obzvlášť silné pivo Jubiler 1680, které bylo původně vyrobené k 325. výročí vyškovského pivovaru. Navíc nabízíme i speciální sladové zhřívanice. Třeba Panskou jízdu nebo Zeleného sládka," vysvětlil Roman Holoubek z vyškovského pivovaru.

"Zabijačkové pokrmy mám moc rád a tady jsem si pochutnal na skutečně domácích," pochvaloval si jeden z návštěvníků, když si s sebou v balíčku odnášel výslužku i domů.