Dřevěná konstrukce poskytuje intimní posezení v členitých zákoutích a ta měděná pánvička slouží i jako vtipná dekorace. Jak jsme prostudovali při čekání - kuchaři každý den vaří dvě polévky a až šest (!) jídel. Jejich výčet je na každém stole v plastovém stojánku a je jednoznačný, bez zvýhodnění. Platí se za hlavní jídlo i polévku zvlášť.
test menuMF DNES hodnotí každé pondělí jednu brněnskou restauraci, ve které vaří polední menu. Dnes: Restaurace U měděné pánve |
Tvořit tolik pokrmů u sporáku je úctyhodný výkon, nabídka je překvapivě rozsáhlá a obzvlášť ji ocení vyznavači a milovníci svalové tkáně. V sousedství hovězí pečeně, vepřového ragú a krůtího guláše schází nějaká odlehčená varianta pro ty, kteří rádi obědvají "fit" a "light".
Třeba by kuchařem vyšperkovaný obědový salát dobře vyvážil omáčky a dušená masa. Luštěniny a kynuté ovocné knedlíky to samy nezachrání. Chybí tomu zelenina. Pravda, dá se objednat z jídelního lístku. Ten se ale v poledne hostům obvykle nenosí. Přesto jsme si jej vyžádali. Doslova nás v něm nadchla ta dvacetikoruna za "mattonku".
Do listů v pozapomenutých zadních částech je dobré občas nahlédnout! Restaurace Měděná pánev má za slušnou cenu minerálky velmi významný bod. Další získává obsluha. Číšníků a servírek je celá početná parta, schody s plnými talíři zvládají obdivuhodně, a celý ten polední mumraj mají pevně v rukou. Oběd tu pod jejich svižným vedením trvá slabou půlhodinu.
My jsme si u usměvavé slečny objednali kuřecí vývar s domácími nudlemi a masem. Z kuchyně nám přinesli teplem sálající polévku se štědrou dávkou drůbežího masa a nudlí. Soustům na lžíci vévodila slaná chuť, ale vonělo to jako by se nabíralo z domácího hrnce. To byl řádně vyvedený start oběda, navíc za přívětivých 22 korun.
O stupeň nižší hodnocení si vysloužila kuřecí krémová polévka. Odradila nás její neurčitá chuť. Mdlou nevýraznost mohl obohatit rozpuštěný sýr a několik kousků zeleniny. Efekt však nevyšel.
Na rozpuštěnou mozzarellu jsme natrefili i v tandemu se špenátem - v podobě omáčky pod kuřetem, propagovaným jako "pečené". Opeřenec byl bohatě posypán směsí s vysokým obsahem soli. Koření ale dodalo šmrnc jen kůži, pod ni se chuti nepodařilo proniknout. Maso bylo suché a "nešlo od kosti", což by po správném upečení jít mělo.
Hustá špenátová příloha nevypadala příliš lákavě a smáčela kuře s kostmi. Svedli jsme při dobývání soust doslova zápas na talíři! Kombinace kusu kuřete, špenátovo-sýrové přílohy a brambor nebyl šťastný výběr. Co třeba drůbež k omáčce vykostit, nebo zeleninu podat v podobě salátu?
Na druhém talíři bylo plovdivské vepřové s jasmínovou rýží. Maso bylo skvěle upravené a jen se rozpadalo. Zasytily ale ty tři kousky chlapy u vedlejšího stolu? Politováníhodná rýže by jim žaludek jen rozdráždila. Tři bílé kopečky byly v žalostném stavu.
To, že držely tvar, způsobila některá zcela rozvařená zrnka. Většině dalších však chybělo k měkkosti několik minut. Křupaly mezi zuby! Někde mezi vysypáním do hrnce a utvořením našich bochánků se stala chyba.
Bohužel, jasmínová rýže měla poetický jen název. Škoda! Plovdivské maso je báječná receptura. Kombinace vepřového masa, mleté papriky a pyré z rajčat zní přece grandiózně!
Jen jsme neměli štěstí nebo mají U pánve většinu nádobí otlučenou? Sebelepší kuřecí vývar nemůže dobře chutnat, když z talíře trpce hledí jeho uražený okraj. Možná jen v provozu velké restaurace není čas na detaily. Rýže se neřeší, na utření zaprášených solniček není čas, sem tam omlácený talíř se přežije. Jenže nepřežije. A ta rýže se řešit musí!
U měděné pánveRestaurace pořádá jednorázové gastronomické akce – například drůbeží hody. V jídelním lístku jsou jídla se zajímavými kombinacemi ingrediencí. Přívětivé jsou ceny nápojů. Polední menu Vybíráme z jídelního lístku Nápoje Dobrý tip |