Veletrhy gastronomie a hotelových služeb | foto: Monika Hlaváčová, MF DNES

Na veletrhu se předvedli špičkoví kuchaři

  • 0
Tři pódia, na kterých špičkoví kuchaři připravují voňavé dobroty, byla dnes v obležení zvědavých a mlsných návštěvníků brněnského Veletrhu gastronomie a hotelových služeb.

Každý den vaří kuchaři speciality, které lahodí nejen jazyku, ale i oku. Dnes na stánku společnosti Electrolux připravovali jihočeské pokrmy - pstruha dle bavorovického baštýře, šumavský ševcovský mls s nádivkovým knedlíkem a jako dezert lívance se žahourem (borůvkovým krémem) z Borovan.

veletrhy Gastronomie a hotelových služeb

Na výtvory kuchařských mistrů se stojí fronty. Čtyřicet malých porcí od každého jídla tak obvykle nestačí. Zítra bude na stánku Vinařského fondu vařit například bývalý šéfkuchař karlovarského hotelu Imperial Hermann Salzer. - čtěte také Začíná veletrh, na kterém se stoly prohnou pod lahůdkami