Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Noblesní restaurace Boulevard neohromila

  8:57aktualizováno  8:57
RECENZE MENU - Mohli (a chtěli) jsme obědvat ve stínu houští. Restaurace Boulevard ve dvoře Městského divadla v Lidické ulici má venkovní stoly šikovně utajené v porostu rozpustilé zeleně. Poprvé na všech volných stolech ležely cedulky "reservé". Podruhé zase dopolední déšť zanechal na deskách stolů mokro.

Restaurace Boulevard | foto: Monika Hlaváčová, MF DNES

A venku v roští prý se obsluhovat nebude. To jsou pochopitelné provozní drobnosti, které by nestály za zmínku. Ostatně, míst uvnitř prostorné restaurace je dost.

Formálně se obsluze v Boulevardu nic vytknout nedá. Jídlo jsme měli na stole za pár minut a účet byl vystaven bez chybičky. Proč se ale obsluhující pánové u všeho tváří jako při plánování vraždy?

Nudné polévky a slepené těstoviny

test menu

MF DNES hodnotí každý týden jednu restauraci na jižní Moravě, ve které vaří polední menu.

Recenzentka podnik navštívila nejméně dvakrát.

Dnes: Boulevard restaurant Lidická 12, 602 00 Brno

www.boulevardrestaurant.cz

Hodnocení: 60 %

Tříchodové polední menu mělo trochu těžkopádný start. Dvě návštěvy v minulém týdnu, a obě polévky byly jen tekutiny k obyčejnému zaplnění žaludku.

Žampionový krém i zeleninová polévka s rozvařenými ovesnými vločkami měly obdobný nezáživný šedobílý základ i nudnou chuť a vůni.

Pondělní marinovaná krkovička s restovanou slaninou - to kuchař zaútočil všemi zbraněmi na žlučníky svých klientů.

Plátek dobrého křehkého vepřového masa se bezvládně utápěl ve vrstvě tuku. Mastnotu pustily pod sebe i orestované kostičky slaniny. Navíc předaly masu štědrou dávku soli navíc.

Tagliatelle s boloňskou omáčkou - menu v restauraci BoulevardZeleninová polévka s ovesnými vločkami - menu v restauraci Boulevard

Čtvrteční tagliatelle s rajčatovou omáčkou reprezentovaly nejzákladnější recepturu, jak těstoviny připravit. Omáčka chutná přesně tak, jak se očekává od rajčatového pyré s mletým masem. Nudle strávily pár minut ve vařící vodě navíc a některé zůstaly k sobě přilepené.

Dezerty v Boulevardu umějí

Čokoládová pěna s chilli - menu v restauraci BoulevardStarty nic moc, ale finiši tleskám. Pochvalná slova patří dezertům.

Jak pondělní křehké a nadýchané minikoblihy, tak i lehká čokoládová pěna s magickým zakončením v podobě štípnutí chilli papričky na jazyku. Byly čerstvé a výtečné.

kuchyně v boulevardu

Boulevard nabízí každý den včetně víkendů tříchodové menu za 95 korun. V ceně je polévka, hlavní jídlo a sladký zákusek. V sobotu a v neděli je ke dvěma menu pro dospělé dětská porce zdarma.

Boulevard není lidová jídelna s hotovkami za pár korun. Jsme sem vábeni na "chutě v hlavní roli" a slibuje se nám "ráj pro duši každého labužníka".

Od obou poledních menu jsem očekávala něco víc. Víc přitažlivých chutí a kulinářských nápadů. Zažila jsem běžný restaurační standard. Nenaštval, ale ani neohromil.





Hlavní zprávy

Další z rubriky

Politologové Masarykovy univerzity varují před volbou populistů
VIDEO: Pozor na hesla o korupci a uprchlících, varují politologové

Používají velice zjednodušený pohled na složité problémy. Často schovávají komplikovaná témata za jednoduchá a chytlavá slova. Politologové z brněnské...  celý článek

Plavecký bazén ve Znojmě.
Rodiče posílali peníze na plavání dětí, šly ale do trenérovy firmy

Peníze, které rodiče poslali do znojemského plaveckého oddílu, nešly za dětmi, ale do soukromé firmy jejich trenéra. Tomu teď hrozí trestní stíhání za...  celý článek

Pár hodin po dramatickém přepadení zakončeného střelbou strážníka byla
Zdrogovaný muž chtěl zapálit benzinku, když ujížděl, naboural tři auta

Zdrogovaný čtyřiašedesátiletý muž se v neděli odpoledne pokusil zapálit čerpací stanici v Černé Hoře na Blanensku. Koupil si tam do kanystrů benzin a...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.