Restaurace Boulevard | foto: Monika Hlaváčová, MF DNES

Noblesní restaurace Boulevard neohromila

  • 1
RECENZE MENU - Mohli (a chtěli) jsme obědvat ve stínu houští. Restaurace Boulevard ve dvoře Městského divadla v Lidické ulici má venkovní stoly šikovně utajené v porostu rozpustilé zeleně. Poprvé na všech volných stolech ležely cedulky "reservé". Podruhé zase dopolední déšť zanechal na deskách stolů mokro.

A venku v roští prý se obsluhovat nebude. To jsou pochopitelné provozní drobnosti, které by nestály za zmínku. Ostatně, míst uvnitř prostorné restaurace je dost.

Formálně se obsluze v Boulevardu nic vytknout nedá. Jídlo jsme měli na stole za pár minut a účet byl vystaven bez chybičky. Proč se ale obsluhující pánové u všeho tváří jako při plánování vraždy?

Nudné polévky a slepené těstoviny

test menu

MF DNES hodnotí každý týden jednu restauraci na jižní Moravě, ve které vaří polední menu.

Recenzentka podnik navštívila nejméně dvakrát.

Dnes: Boulevard restaurant Lidická 12, 602 00 Brno

www.boulevardrestaurant.cz

Hodnocení: 60 %

Tříchodové polední menu mělo trochu těžkopádný start. Dvě návštěvy v minulém týdnu, a obě polévky byly jen tekutiny k obyčejnému zaplnění žaludku.

Žampionový krém i zeleninová polévka s rozvařenými ovesnými vločkami měly obdobný nezáživný šedobílý základ i nudnou chuť a vůni.

Pondělní marinovaná krkovička s restovanou slaninou - to kuchař zaútočil všemi zbraněmi na žlučníky svých klientů.

Plátek dobrého křehkého vepřového masa se bezvládně utápěl ve vrstvě tuku. Mastnotu pustily pod sebe i orestované kostičky slaniny. Navíc předaly masu štědrou dávku soli navíc.

Tagliatelle s boloňskou omáčkou - menu v restauraci BoulevardZeleninová polévka s ovesnými vločkami - menu v restauraci Boulevard

Čtvrteční tagliatelle s rajčatovou omáčkou reprezentovaly nejzákladnější recepturu, jak těstoviny připravit. Omáčka chutná přesně tak, jak se očekává od rajčatového pyré s mletým masem. Nudle strávily pár minut ve vařící vodě navíc a některé zůstaly k sobě přilepené.

Dezerty v Boulevardu umějí

Čokoládová pěna s chilli - menu v restauraci BoulevardStarty nic moc, ale finiši tleskám. Pochvalná slova patří dezertům.

Jak pondělní křehké a nadýchané minikoblihy, tak i lehká čokoládová pěna s magickým zakončením v podobě štípnutí chilli papričky na jazyku. Byly čerstvé a výtečné.

kuchyně v boulevardu

Boulevard nabízí každý den včetně víkendů tříchodové menu za 95 korun. V ceně je polévka, hlavní jídlo a sladký zákusek. V sobotu a v neděli je ke dvěma menu pro dospělé dětská porce zdarma.

Boulevard není lidová jídelna s hotovkami za pár korun. Jsme sem vábeni na "chutě v hlavní roli" a slibuje se nám "ráj pro duši každého labužníka".

Od obou poledních menu jsem očekávala něco víc. Víc přitažlivých chutí a kulinářských nápadů. Zažila jsem běžný restaurační standard. Nenaštval, ale ani neohromil.