Pohádková hospůdka v brněnské čtvrti Královo Pole

Pohádková hospůdka v brněnské čtvrti Královo Pole | foto: Julie Kalodová, MF DNES

Pohádková hospůdka, kde zní často dětský smích

  • 24
Pohádková hospůdka je sympatický podnik v klidné brněnské čtvrti Královo Pole. Kuchař zde vaří hlavně masové speciality, surovinami nešetří a porce jsou velké. Nekuřáckou a pohádkově vyzdobenou restauraci ocení i malé děti.

Až se vypravíte do brněnské Pohádkové hospůdky blízko koupaliště na Dobráku v Králově Poli, s největší pravděpodobností budete odcházet domů (jako většina hostů) s bílou polystyrenovou krabicí. Do té kuchař balí nesnědené zbytky mega porcí, které zde servírují na talíř.

Grilovaná drůbeží játra servírovaná s pečivem za 95 korun

Ta moje skrývala tři obří kuřecí smotky na špízu se staročeskými bramborami, které jsem nemohla dojíst. Ocenila bych menší porci a zůstala by chuť na další chody - třeba na nějaký svěží letní dezert.

Jídelníčku by prospěla změna, polévce čerstvé knedlíčky

Ne že by jídlo za 214 korun nebylo dobré. Drůbežímu masu prospívá šťavnatá náplň, ale nemusí být překombinovaná. Zamotávat do skvěle připraveného masa anglickou slaninu, poličan, šunku a ještě i sýr je na jeden řízek už trochu moc.

Pohádková hospůdka

Dobrovského 82 Brno-Královo Pole
www.pohadkovahospudka.cz

Hodnocení: 55%

Z jídelního lístku:
Moravská cibulačka 40 Kč
Tatarák ze svíčkové 100 g 149 Kč
Topinka s kuřecím masem 99 Kč

Nekuřácký podnik s venkovní terasou vaří jídla pro děti. Jinak kuchař vaří převážně pokrmy z různých druhů masa. Specialitou je domácí uzené.

Ostatně, jídelníček je podobnými kombinacemi přeplněný. Prospělo by ho provětrat a zkrátit, protože uhlídat čerstvost ingrediencí v nabídce několika desítek specialit je zřejmě nemožné.

Nám kuchař do vývaru za 40 korun vhodil nedobré játrové knedlíčky. Ty nevydržely červencové horko a podivně zapáchaly. Přitom jsme se těšili na kuchařem doporučené "pravé, domácí a kvalitní".

Uzené chutnalo skvěle, pochvalu zaslouží i játra na grilu

Po rozčarování u polévky nás zlákala nabídka moravského uzeného. Servírka přinesla růžové plátky skvělého, voňavého a čerstvého masa s kopcem kyselých okurek, nakládaných kozích rohů, křenu a hořčice. Chutnalo perfektně.

Kuřecí smotky na špízu se staročeskými bramborami za 214 korunMoravské uzené

Podniků v kraji, které nabízejí dobré maso z moravské udírny, je pořád málo. Doporučit se dají i grilovaná drůbeží játra, servírovaná jen tak s pečivem za 95 korun.

Dítě dostane lízátko, pro psa má příjemná obsluha misku vody

Stoly nekuřáckého podniku obsluhují ochotné slečny, kterým nevadí řádění v dětském koutku, kam chodí za dětmi s lízátky, ani hosté se psem. Těm zase ochotně donesou misku s vodou. Působí to vřele a sympaticky. Děti jsou vítány, dostávají dárky a objednat si mohou šišky s mákem i vařenou zeleninu.

Jídelníček se Shrekem na obrázku je fajn, sezení na dřevěných lavicích mezi omalovánkami jako z lesa Řáholce také, proč se ale sekce s alkoholickými nápoji musí infantilně jmenovat bumbáníčko a dospělácký domácí vývar je degradován na broučkovu polívečku, je mi záhadou.

Pokud se prokoušete rozsáhlým jídelním lístkem a nevadí vám umělé kopretiny ve venkovních truhlících uprostřed léta, budete se tu asi cítit fajn. Otevřeno je téměř pořád. Když během červencových svátečních dní měla většina hospod v Králově Poli zamčené dveře a "technické důvody", ta Pohádková jim vyfoukla hosty. A měli plno.