"To však muselo splnit zásadní kategorii. Cena dětské porce totiž nesměla přesáhnout částku pětatřiceti korun," popsala organizátorka a pracovnice školní jídelny v Pohořelicích Marta Mandincová.
Jako nejlepší se ukázal tříčlenný tým ze Žabčic. Jejich menu v podobě sekyrkové polévky, kuřecích nudliček ve smetanové omáčce se špenátem a těstovinami a navrch tvarohový krém "Míša" totiž porotě nejvíce chutnalo.
"Výběr našeho menu byl jednoduchý. Prostě jsme uvařili to,co dětem nejvíce chutná a není moc složité," popsala vedoucí školní jídelny v Žabčicích Jaroslava Kopřivová.
Podle ní však dětem ve škole nejvíc jede kuře na paprice. "Je zbytečné dělat dětem jakékoliv oblohy. Ty totiž vždycky zůstanou na talíři," uvedla Kopřivová.
Ta ještě neví, jestli se svým týmem kuchtiček vyrazí soutěžit do Brna. "Snad je přemluvím, ale ženský jsou stydlivé, nejsou zvyklé se někde předvádět," sdělila vedoucí.
"Porota se skládala ze zástupců hygieny, odborníků přes výživu, ale i laiků," popsala Mandicová. Vítězky ze Žabčic postupují v soutěži dále do krajského kola v Brně.