Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


VIDEO: Chilližrouti letos odpadávali rychle, organizátoři upravili pravidla

  16:31aktualizováno  16:31
Pálivá show o víkendu přilákala do areálu brněnského koupaliště Riviéra tisíce lidí. Ochutnat mohly pikantní perníčky nebo makronky. Fanoušek hmyzu na talíři Petr Ocknecht připravil exotickou specialitu, a sice pikantního štíra a sklípkana. Nechyběla ani tradiční soutěž v pojídání chilli, které byla letos v pekelně rychlém tempu.

Chillibraní se letos v Brně uskutečnilo už pošesté a zařadilo se již mezi tradiční akce. Návštěvníci se vždy mohou seznámit s celým životním cyklem chilli. Tedy od pěstování, přes sklizeň až po využití v kuchyni. Nechyběly stánky s různými pálivými dobrotami jako šťavnatými steaky, indickými specialitami, hamburgery, gulášem a dezerty ve všemožných podobách.

Fotogalerie

Společně s Chillibraním se koná také gastronomický festival Apetit piknik.

Ohnivou show na pódiu opět předvedli kuchaři. Petr Ocknecht, který patří mezi oblíbence hmyzích jídel, si letos připravil štíra a sklípkana. Kromě toho také smažené cvrčky nebo nebo červy, kteří patří mezi oblíbené hmyzí pochoutky.

Na pódiu svoje kuchařské umění ukázali i michelinský šéfkuchař Oldřich Sahajdák nebo Jiří Štift.

Vrcholem programu byla soutěž v pojídání chilli. Letos byla účast slabší. Přihlásilo se čtyřicet odvážlivců, tedy o jedenáct méně než vloni. Zápolení odstartovalo v 17:45. Rozhodnuto bylo už za necelé dvě hodiny, soutěžící letos odpadávali rychleji. Organizátoři totiž po domluvě se záchranáři upravili pravidla.

„Zatím nikdo v historii soutěže neodpadl, ale mnohdy to už bylo na hraně. Proto jsme se rozhodli, že podmínky trochu upravíme. Například jsme zkrátili dobu na regeneraci mezi jednotlivými koly, tím jsme zvýšili tempo,“ přiblížila mluvčí Chillibraní Jana Langerová.

Počet kol ale zůstal stejný, opět jich bylo patnáct. „V každém soutěžící pojídají něco jiného. V souvislosti se změnou pravidel jsme zařadili více čerstvých papriček,“ doplnila ještě Langerová.

Vítězem mistrovství České a Slovenské republiky v pojídání pálivého jídla se znovu stal Petr Holešínský, který titul získal potřetí. Vloni dokonce na této akci požádal o ruku svou přítelkyni. Ta mu přišla fandit také letos, ale již v roli manželky. „Vzali jsme se před týdnem,“ prozradili novomanželé.

Chillibraní se poprvé uskutečnilo v roce 2012. S nápadem přišla skupina fanoušků pálivého jídla. První ročník navštívilo kolem 400 lidí.

Autor:




Hlavní zprávy

Další z rubriky

(Ilustrační snímek)
Policie zatkla podezřelého ze zastřelení muže v nočním vlaku z Brna

Brněnští policisté zatkli muže, který je podle nich vrahem z vlaku, v němž byl v pátek v noci zastřelen jeden z cestujících. Ze zveřejněných informací také...  celý článek

Hana Bučková založila při Dětské nemocnici v Brně specializované pracoviště pro...
Pacienty s nemocí motýlích křídel vůbec nepoznáte, říká primářka Bučková

Na návsi v Dolních Dunajovicích se v sobotu večer sejdou čeští hudebníci, aby velkolepým koncertem pomohli lidem s nemocí motýlích křídel. Na jeden milion...  celý článek

Opravy koupaliště Riviéra začaly
Na brněnském koupališti Riviéra začaly opravy, přibudou vodní atrakce

Jen co skončila letní plavecká sezona, oblíbené brněnské koupaliště Riviéra provozovatelé uzavřeli a pustili se do oprav. Do příštího léta chtějí stihnout...  celý článek

Alternativní, nebo přirozený? Normální porod chápe každý jinak
Alternativní, nebo přirozený? Normální porod chápe každý jinak

Chcete porod bez léků a věčného vyrušování, jenže lékaři vás označí za alternativní matku.

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.