Minulý týden sklepním prostorem zněly tklivé šansony a "Francie" se nosila i v talířích.
Mladí kluci kuchařští vykukují za pultem. Ten je současně tvůrčím srdcem zcela nekuřáckého podniku. Žádná izolace od dění u sporáku, kachní játra voní rovnou ke stolu. Jemně dochucené vnitřnosti vykrmené drůbeže číšník nad talířem ošperkoval čerstvě mletým pepřem.
Test menuMF DNES hodnotí každé pondělí jednu restauraci na jižní Moravě, ve které vaří polední menu. Recenzentka restauraci navštívila nejméně dvakrát. Dnes: TWIN point Česká 11 602 00 Brno Hodnocení: 85 % |
Vstupní chodba do domu v České ulici to TWIN pointu trochu kazí, ale kovové schody směrem dolů přenášejí hosty do jiné estetické roviny. Tmavý nábytek tvoří příjemnou kombinaci s bělostnými stěnami i zajímavě graficky pojatou značkou podniku.
Prý se budeme moci každý týden protoulávat a projídat různými kouty světa. To je v poměrně konzervativním městě sebevědomý úkol.
Klade však nesmírně vysoké profesionální nároky na schopnosti kuchařů a dostupnost původních surovin.
Jsem zvědavá, jak tento záměr dopadne. Francouzské bistro stálo za zopakování. I to kuře (149 Kč) s gratinovanými brambory a rustikálními kusanci cibule bylo famózní.