Brněnská restaurace TWIN point | foto: Monika Hlaváčová, MF DNES

TWIN point, tam kachní játra voní rovnou u stolu

  • 2
Jednoduchý a nekomplikovaný koncept restaurace TWIN point je pro brněnskou gastronomii novým a osvěžujícím oživením. Podnik to labužníkům vymyslel úplně jinak. Denně se vaří hrstka jídel zaškrtnutých v jídelníčku. Na jedno téma. A v otevřené kuchyni rovnou před hosty.

Minulý týden sklepním prostorem zněly tklivé šansony a "Francie" se nosila i v talířích.

Mladí kluci kuchařští vykukují za pultem. Ten je současně tvůrčím srdcem zcela nekuřáckého podniku. Žádná izolace od dění u sporáku, kachní játra voní rovnou ke stolu. Jemně dochucené vnitřnosti vykrmené drůbeže číšník nad talířem ošperkoval čerstvě mletým pepřem.

Test menu

MF DNES hodnotí každé pondělí jednu restauraci na jižní Moravě, ve které vaří polední menu. Recenzentka restauraci navštívila nejméně dvakrát.

Dnes: TWIN point Česká 11 602 00 Brno

Hodnocení: 85 %

Kusy restovaných jater ležely na měsíčcích grilované hrušky, obklopené nahrubo nakrájenou cibulí. Vše doplnil salát se štiplavě pikantní zálivkou, sklenka vína a do křupava rozpečené bagety, to vše za 89 Kč.

Vstupní chodba do domu v České ulici to TWIN pointu trochu kazí, ale kovové schody směrem dolů přenášejí hosty do jiné estetické roviny. Tmavý nábytek tvoří příjemnou kombinaci s bělostnými stěnami i zajímavě graficky pojatou značkou podniku.

Prý se budeme moci každý týden protoulávat a projídat různými kouty světa. To je v poměrně konzervativním městě sebevědomý úkol.

Brněnská restaurace Twin point - polední menu

Klade však nesmírně vysoké profesionální nároky na schopnosti kuchařů a dostupnost původních surovin.

Jsem zvědavá, jak tento záměr dopadne. Francouzské bistro stálo za zopakování. I to kuře (149 Kč) s gratinovanými brambory a rustikálními kusanci cibule bylo famózní.