Restaurace U Tří volů v Býkovicích na Blanensku.

Restaurace U Tří volů v Býkovicích na Blanensku. | foto: Radek Miča, MAFRA

U Tří volů: tam, kde chutná i neosolený candát

  • 7
Gastronomické překvapení můžete najít v býkovické restauraci U Tří volů na Blanensku. V moderním prostředí se dá ochutnat dobrá slovenská vánoční kapustnica i báječně opepřená vepřová panenka. Zážitek dotváří příjemná obsluha.

Býkovická restaurace U Tří volů má nezapomenutelný název i přehledný a funkční web, kterým se hospoda prezentuje na internetu. Zatleskat se dá i graficky povedené papírové skládačce, kterou tu roznášejí jako jídelní lístek. Navíc se správnými názvy jídel.

u tří volů

Dnes
Penzion a restaurace U Tří volů
Býkovice 30
679 71 Býkovice www.utrivolu.cz

Hodnocení: 80 %

Českou kuchyni v jídelním lístku zastupuje guláš a pečené koleno, vaří se i italské pokrmy.

Vybíráme z jídelního lístku:
Punkevní pstruh 139
Roštěná Tří volů 245
Domácí lívanečky 79

Podnik působí velmi svěže. Moderní interiér je přirozeně vklíněn do prostředí starého vesnického stavení. Duch místa nezmizel, ale hosté mají komfort. Venkovská lokalita je vzdálená čtyři kilometry od tahu na Svitavy.

Nevaří se tam těžkotonážní česká klasika, jen její odlehčená verze inspirovaná italskou kuchyní. V nabídce jsou dvě polévky, několik předkrmů, těstoviny, kuřecí, vepřové, hovězí a ryby. Točí se Gambrinus a Pilsner Urquell, překvapilo mě, že nemají pivo z pivovaru v sousední Černé Hoře.

Candát s pochvalou, i když nedosolený

Jako první chod byla slovenská kapustnica za 39 korun. Hustou polévku s kousky uzeného a sušenými švestkami je lék na podzimní prokřehlost. Ta by se dala jíst i samostatně.

Z hlavních jídel padla volba na candáta na kmíně za 220 korun. Maso jemně vonělo po rybách, kmínu a másle. Jen bylo trochu nedosolené a to se ani se solničkou v ruce napravit nedá.

Zklamaly i vařené bramborové měsíčky za 29 korun, ty někdo ohříval až do vysušení. I když rybě chybělo pár zrnek soli, za candáta v jídelníčku mají kuchaři od Tří volů pochvalu. Stejně jako za nabídku punkevního pstruha v jídelníčku.

Restaurace U tří volů v Býkovicích: candát

Pořádný kus byl i vepřové panenky pečené v anglické slanině. Plátek tučné slaniny dodal suchému vepřovému chuť i šmak. Šťavnatá sousta zvýraznil čerstvě namletý pepř a báječná teplá zelenina. Skvělá večeře za 159 korun.

Restaurace U tří volů v Býkovicích: lívanečky s borůvkamiRestaurace U tří volů v Býkovicích: vepřová panenka zabalená ve slanině

Večer ve všední den se U Tří volů mísila společnost místních s veselou partou hostů penzionu. Zdánlivě nesourodou skupinu jedna jediná servírka rychle obsluhovala a nepřestala se usmívat. Přeskakovala ležící psy, nosila pivo i talíře, byla trpělivá a profesionální.

Příjemná obsluha, nepřeplácaný jídelní lístek, stylový interiér a jídlo, které chtějí vařit jinak než hospodští v okolí. To je kouzlo restaurace U Tří volů.