Hotel Pavlov v Pavlově u Mikulova

Hotel Pavlov v Pavlově u Mikulova | foto: Věra Strnadová, Eva Streichsbierová,  MF DNES

V Hotelu Pavlov se kuchař hostům ukázat nebojí

  • 5
Když jsme nasměrovali auto na jih Moravy, nikdo z nás netušil, jaké osvěžení na nás čeká. Chtěli jsme vědět, jestli najdeme místo, které kromě bohaté nabídky vína uspokojí mlsné jazýčky také dobrým jídlem. Snoubení chutí, na jaké jsme narazili v restauraci Hotelu Pavlov, splnilo naše očekávání na výbornou.

Budova Hotelu Pavlov decentně splývá s okolím a oku lahodícím meruňkovým tónem podtrhuje místní architekturu. Prostor restaurace je příjemný uvnitř a ještě více venku. V teplém počasí je prostorná terasa vybavená pohodlnými židlemi – to se po dvou hodinách sezení pozná – nepostrádá slunečníky a najde se tu i pískoviště s hračkami pro malé.

Prostor pojme hodně strávníků a personál se umí otáčet. Příjemné servírky pomohou s výběrem jídla a nezapomenou doporučit místní speciality.  

Recenze restaurací

Hotel Pavlov
Klentnická ulice 174
692 01 Pavlov u Mikulova
www.hotelpavlov.cz

Hodnocení MF DNES: 85%

Z jídelního lístku:
Listový špenát
se sušenými rajčaty a parmezánem 59 Kč
Pečená kachna v šátečku z listového těsta ve švestkové omáčce s modrým zelím 169 Kč
Domácí buchta 35 Kč

Sympatické je, že sám šéfkuchař se hostům ukázat nebojí, jeho podobiznu s přáním dobré chuti a podpisem najdete na poutačích ještě před Pavlovem. Přezdívají mu "Rocker", v menu osobně doporučuje své speciality a jeho jídla znějí lákavě. To je víc než jedno dobré znamení.

Knedlíčky jako od maminky, těstoviny jsou ale slabší stránkou podniku

Oběd jsme zahájili polévkou a to byla trefa do černého. Hovězí vývar s játrovými knedlíčky a domácími nudlemi (29 korun) byl vývarem s velkým V.

Mile nás překvapila silná a tak akorát slaná chuť nefalšovaného vývaru, jehož játrový knedlíček by klidně obstál vedle těch od maminky. Domácí nudle dodaly polévce kouzlo, jaké se za tuto cenu jen tak někde nevidí. Čerstvá petrželka dovršila perfektní kombinaci, kterou s klidným srdcem doporučuji i pro ty nejmenší děti.

Kochali jsme se výhledem na hrad Děvičky a těšili se na chod druhý. Můj zvěřinový guláš na černém pivě s cibulkou a feferonkou (95 korun) vypadal už na pohled lákavě.

Hovězí vývar s játrovými knedlíčky za 29 korunPappardelle s omáčkou gorgonzola za 95 korun

To stejné se bohužel nedalo říct o pappardelle s omáčkou gorgonzola (95 korun). Našli jsme zřejmě slabé místo zdejší kuchyně. Chutné těstoviny se topily ve smetanové omáčce z modrého sýra a ke vší škodě se ukryly pod rozpuštěný eidam. Svoje maskování pak po celou dobu konzumace dávaly hrdě na obdiv. Za tuto nevyvedenou variaci bych kuchaři dala hned dva palce dolů.

Zvěřinový guláš na černém pivě za 95 korun

Tady se mi však chce říct, že výjimka potvrzuje pravidlo. Můj guláš ze zvěřiny byl totiž povedený, i když mi trochu vadilo pár kousků suššího masa. Radost udělala i snítka čerstvého rozmarýnu určeného hlavně na ozdobu. Já jsem si jej do guláše poctivě natrhala a doporučuji to i vám. Za doprovodu čerstvých krajíčků chleba a třetinky piva na chuť guláše jen tak nezapomenete.

K jídlu vám v Pavlově doporučí i vhodné víno

Nakonec jsme vyzkoušeli domácí štrúdl s vanilkovým krémem a šlehačkou (49 korun). Byl z lístkového těsta, chutnal jemně skořicově a slušela mu poctivá šlehačková čepice i ta vanilková omáčka kolem.

Dezert s vanilkovou omáčkou a šlehačkou za 49 korun

Chybu neuděláte, když si k němu dáte šálek espresa. Mně chutnalo, a navíc jej tady servírují v okouzlujících šálcích s motivem, který připomíná Věstonickou venuši.

Ke cti podniku přidají také ke konkrétním jídlům vybraná vína z místní produkce. Doporučení najdete skoro u každého jídla. S přihlédnutím k místu se tu dá něco takového předpokládat. Hotel Pavlov nepostrádá snahu a jistou dávku elegance, která se nedá vyrobit jen tak. Stojí za ní kus práce a tu se v místní kuchyni snaží odvádět poctivě.