Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


V jídelně Beta dostanete dobré jídlo na plastovém tácu

  11:06aktualizováno  11:06
RECENZE MENU - Plastové tácy, fronta a cizí lidé u stolu, tak vypadá oběd v jídelně Beta na náměstí Svobody. Kuchaři ale umějí dobře připravit maso a obsluha ukazuje, co je to rychlé servírování.

Jídelna Beta | foto: Monika Hlaváčová, MF DNES

Přizpůsobit provoz a soustředit pozornost personálu k uvaření a vydání asi dvanácti druhů poledních jídel. To je koncepce, kterou provozovatelé naplňují každý všední den od 9:30 do 15 hodin. Beta není restaurace k dlouhému posezení, ale místo, kde se na objednávku nečeká.

test menu

MF DNES a brno.iDNES.cz hodnotí každý týden jednu restauraci, ve které vaří polední menu. Recenzentka podnik navštívila nejméně dvakrát.

Dnes: Jídelna Beta
Nám. Svobody 21
602 00 Brno
Hodnocení: 70 %

V nabídce je kromě vepřového a hovězího vždy kuřecí nebo krůtí maso. A ryba. Česká kulinářská klasika, hotovky, guláše, výpečky, doplňuje jídlo pro vegetariány a krmě sladké.

U stolů bez ubrusů obědvají pánové ve vyžehlených košilích i dámy z kanceláří. Míst u stolů není mnoho a někteří lidé řeší jejich nedostatek tím, že si sem chodí pro obědy do vlastních nádob.

Ceny za hlavní jídlo začínají od 59 korun. Přílohy, polévka a salát se ale platí zvlášť. Za pořádnou porci polévky, pstruha s bramborovou kaší a okurkový salát jsem zaplatila 101 korun.

Bramborové pyré bylo trochu vodové a zelí ke knedlíkům příliš zahuštěné. Dobrá kuchyně se ale pozná podle kvality masa.

Jídelna Beta: Krkovice s pepřem a americké brambory

Vepřová krkovice byla křehká a skvěle okořeněná bohatou vrstvou barevného pepře, který dodal specifickou vůni i říznou chuť.

Jalové nebyly ani vepřové výpečky a skvostný byl šťavnatý páteční pstruh.

Jídelna Beta: vepřové výpečky se zelím

S obsluhou se zákazník setká jen při výdeji a placení. Znám člověka, který sem chodí po největším náporu lidí a tvrdí, že dostává větší porce. Jako ve školní jídelně v tom nejlepším slova smyslu - kuchařky našeho dětství také znaly každé dítě a věděly, kdo co má rád.

Prostředí je "jídelnovité", ale meníčková koncepce a kvalita jídla příjemně překvapila.





Hlavní zprávy

Další z rubriky

Při hrozivě vypadající nehodě domíchávače a osobního auta se nikdo nezranil....
Řidič domíchávače si nevšiml zaparkovaného auta, proboural jím dům

Následky netradiční nehody likvidovali jedenáct hodin hasiči v Bučovicích na Vyškovsku. Řidič domíchávače betonu si nevšiml zaparkovaného osobního auta, do...  celý článek

Klasické dřevěné topůrko postupně mizí z trhu.
Vystrašená žena zavolala strážníky, ze tmy u řeky slyšela křik a údery

Nepříjemný zážitek má za sebou žena, která se v úterý večer procházela po nábřeží Svitavy v brněnském Komárově. Křik doprovázený údery ji „vyděsil k smrti“....  celý článek

Ilustrační snímek.
Opilec seděl na lavičce, v sáčku měl kus prstu. Zranil se na stavbě

Zakrváceného muže našli v úterý odpoledne brněnští strážníci v Kohoutovicích. Pomoc mu přivolali kolemjdoucí. Ukázalo se, že přišel o část prstu. Jak, to se...  celý článek

Ztratila jsem kamarádky po porodu. Lze se tomu vyhnout?
Ztratila jsem kamarádky po porodu. Lze se tomu vyhnout?

Vyšumění přátelství nemusí být jen vaše vina.

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.