Přizpůsobit provoz a soustředit pozornost personálu k uvaření a vydání asi dvanácti druhů poledních jídel. To je koncepce, kterou provozovatelé naplňují každý všední den od 9:30 do 15 hodin. Beta není restaurace k dlouhému posezení, ale místo, kde se na objednávku nečeká.
test menuMF DNES a brno.iDNES.cz hodnotí každý týden jednu restauraci, ve které vaří polední menu. Recenzentka podnik navštívila nejméně dvakrát. Dnes: Jídelna Beta |
V nabídce je kromě vepřového a hovězího vždy kuřecí nebo krůtí maso. A ryba. Česká kulinářská klasika, hotovky, guláše, výpečky, doplňuje jídlo pro vegetariány a krmě sladké.
U stolů bez ubrusů obědvají pánové ve vyžehlených košilích i dámy z kanceláří. Míst u stolů není mnoho a někteří lidé řeší jejich nedostatek tím, že si sem chodí pro obědy do vlastních nádob.
Ceny za hlavní jídlo začínají od 59 korun. Přílohy, polévka a salát se ale platí zvlášť. Za pořádnou porci polévky, pstruha s bramborovou kaší a okurkový salát jsem zaplatila 101 korun.
Bramborové pyré bylo trochu vodové a zelí ke knedlíkům příliš zahuštěné. Dobrá kuchyně se ale pozná podle kvality masa.
Vepřová krkovice byla křehká a skvěle okořeněná bohatou vrstvou barevného pepře, který dodal specifickou vůni i říznou chuť.
Jalové nebyly ani vepřové výpečky a skvostný byl šťavnatý páteční pstruh.
S obsluhou se zákazník setká jen při výdeji a placení. Znám člověka, který sem chodí po největším náporu lidí a tvrdí, že dostává větší porce. Jako ve školní jídelně v tom nejlepším slova smyslu - kuchařky našeho dětství také znaly každé dítě a věděly, kdo co má rád.
Prostředí je "jídelnovité", ale meníčková koncepce a kvalita jídla příjemně překvapila.