Restaurace Giordino v brněnských Černých polích vyniká pozornou a informovanou obsluhou. Zalíbí se i zahrádka.

Restaurace Giordino v brněnských Černých polích vyniká pozornou a informovanou obsluhou. Zalíbí se i zahrádka. | foto: Martin Zikmund

V restauraci Giardino nabízejí hodně chutí, které se hádají

  • 0
Restaurace Giordino v brněnských Černých polích vyniká pozornou a informovanou obsluhou, líbilo se i posezení na zahrádce. Zklamalo však jídlo. Giardino se sice tváří italsky, ale snaží se spíš nešťastně zavděčit všem. Risotto však lze doporučit.

Restaurace stojí mezi vilou Tugendhat a budovou zemědělské fakulty. Večer je posezení venku v tiché čtvrti opravdu lákavé, zvlášť na zahrádce, která je krásně osvětlená.

Podnik nabízí dobře oddělenou kuřáckou a nekuřáckou část. Oba prostory jsou vyvedené v neotřelém moderním stylu. Snaha o dobrý design ale poněkud převládá nad funkčností, v hlubokých sedačkách se nedá opřít a od stolu jsou daleko.

Giardino Ristorante

Černopolní 54, Brno www.giardino.cz

Hodnocení: 55 %

Jídelní lístek by potřeboval podzimní úklid. Najdete tam pizzu, těstoviny, risotta, kuřecí, vepřové, telecí, hovězí steaky, jehněčí i ryby, to vše doplněné o pár mexických jídel. Těstovinové recepty jsou navíc dost hutné, skoro každý recept používá smetanu nebo sýrovou omáčku.

Těstoviny byly rozvařené, nadchlo nás ale risotto

Kuchař snad neměl svůj den. Porce jsou dost velké, ale nedojídali jsme z jiného důvodu. Polévky za 50 korun, servírované ve stejně nevkusném šálku jako teplý čaj, nás zklamaly. Tomatová polévka se sýrem byla jednoduchá polévka z protlaku s eidamem, Minestrone col pesto zase spíš obyčejná zeleninová polévka, hodně zahuštěná moukou, navíc přesolená. Jedině rybí vývar byl opravdu silný a docela nám chutnal.

Risotto s lososem v restauraci Giardino

Risotto s lososem v restauraci Giardino

Domácí těstoviny s hovězí svíčkovou, cuketou, lilkem a parmazánem za 159 korun byly mdlé. Jídlu chybělo dochucení a těstoviny navíc byly rozvařené.

Vepřové medailonky v slaninové krustě za 189 korun s dijonskou hořčicí byly sice hezky naaranžované, ale zase chutnaly jako od pejska s kočičkou. V jídle bylo hodně chutí, které se hádaly. Výrazná chuť koření a dijonské hořčice přebila celou chuť masa i slaniny, nemluvě o tom, že k intenzivně ochucenému špenátu se to vůbec nehodilo.

Ovšem překvapilo nás risotto s lososem za 139 korun. Mělo perfektní krémovou konzistenci, chutnalo velmi jemně a ryba příjemně voněla.

Dezert byl drahý, ale z levných surovin

Zklamalo nás, že neměli špenátové tagliatelle a telecí a v nápojovém lístku je chyba. Výraz espresso piccolo je častou chybou, která se opakuje. V klasické kávové terminologii žádné malé espresso neexistuje.

Závěrečné tiramisové nočky s malinami naše rozpaky nezahnaly. Šlehačka byla ze spreje, vršek zdobil levný čokoládový toping a maliny byly zmražené. Dezert za 85 korun byl dost smutným zakončením našeho menu.

V restauraci se příjemně sedí, jídelnímu lístku ale chybí rozmyšlená aktualizace. Nadchlo nás risotto, ale ani výběr dražší restaurace zřejmě není jistotou, že si vždy pochutnáme.