Černá zabijačková polévka se totiž opravdu povedla. Za skvělých 20 korun jsme dostali silnou, hustou polévku, nabitou zabijačkovou vůní. Pro milovníky zimních specialit domácí venkovské kuchyně to byla ideální volba.
Ostatně na prdelačku a jelito v Lechovicích jsme dostali i doporučení. Jenže jako by černou polévku vařil někdo jiný než ostatní jídla.
Proč byly nudle tvrdé?
Naopak proč ve druhé polévkové misce, horkém vývaru s vůní dochucovadla, plavaly úplně tvrdé fritátové nudle, je záhada, kterou umí rozluštit jen kuchař. Jakoby dřevěné kousky se nedaly požvýkat, přitom v čerstvé podobě jsou měkounké.
Svíčková s knedlíkem vypadala krásně, když ji servírka přinesla. Jenže smetana má celý pokrm zjemnit. Prskanec šlehačky s vůní umělé vanilky se ke slaninou prošpikovanému hovězímu nebude hodit nikdy.
Omáčka s patrnými rozpasírovanými kousky zeleniny byla dobrá, jenže knedlíky s okoralými okraji dobrý dojem jídla pohřbily úplně.
Maso se nedalo krájet
Kuře jako kachna s knedlíkem zněla v jídelním lístku plném českých dobrot skvěle. Ale kuřecí prsa byla tak vysušená, že se sousta téměř nedala nožem ukrojit. Maso se zelím doplňovaly tuhé půlky knedlíků s divnou pachutí. K jídlu patřila malá lahvička vína, kterou jsme si museli vyžádat až při placení.
Jídlo jsme chtěli uzavřít kávou. Objednali jsme espresso, což by měl být lahodný, silný a krátký nápoj z čerstvě umleté kávy. Ale v šálku byla vyčpělá tekutina, která připomínala tu nejhorší sortu z automatů.
Jídelní lístek nás nalákal na české speciality, ale národní kuchyně v čerstvé formě vypadá jinak.
recenze restauracíMF DNES hodnotí každý týden jednu restauraci na jižní Moravě. Dnes: restaurace Vinné sklepy, Lechovice 60, 671 63 Lechovice www.vslechovice.cz Hodnocení: 30 % Dobře dostupný podnik s koutkem pro děti se zaměřuje na českou kuchyni. Dobrá zabijačka, ostatní jídlo však nebylo čerstvé. |