Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Výtečný losos v Neslovicích překvapil

  10:30aktualizováno  10:30
Jídelníček bez nápadu a nemají ani web. To byl první dojem z restaurace Dobrá chvíle v Neslovicích blízko Ivančic. Jenže potom nás zaujala víkendová nabídka kuchaře. Svatosvatě pod výčtem pokrmů sliboval, že nabízené ryby, které opéká a pomalu vaří jen dva dny v týdnu.

Restaurace Dobrá chvíle v Neslovicích. | foto: Julie Kalodová, MF DNES

Ochutnali jsme a spolkli prvotní výhrady. Bylinkami jemně navoněná porce ryby byla totiž dokonalá. Vybrala jsem si pošírovaného lososa za 135 korun (částka je i s přílohou) a jeho růžovoučká svalovina byla křehká a svěží.

Zajet na rybu se vyplatí

Navíc půlpodkova lososa ležela na hnízdě z teplé zeleniny a po jídle zůstaly na talíři stopy rozpuštěného másla.

Restaurace Dobrá chvíle v Neslovicích - výtečný pošírovaný losos na teplé zelenině.

Na rybu do Dobré chvíle má smysl si zajet. V jídelním lístku se pod pomalu vařeným lososem ještě skrývala pražma a pstruh.

Bramboráčky se nepovedly

Naopak s výběrem předkrmu a polévky jsme se při

recenze restaurací

Dnes: Restaurace Dobrá chvíle

Neslovice, Hlavní 2, Ivančice

Webové stránky podnik nemá

Hodnocení: 70 %

Každý týden MF DNES testuje kvalitu jídla v jedné restauraci na jihu Moravy. Všechny díly seriálu najdete na brno.idnes.cz

Restaurace je dobře dostupná autem nebo na kole. Vaří se typická jídla českých restaurací, ale poctivě a kuchař používá kvalitní maso. Obsluha je pozorná a rychlá. Nekuřáci ocení nekuřáckou část nebo posezení venku.

objednávání "sekli". Předkrmové bramboráčky s grilovaným sýrem za 55 korun by zasytily samy o sobě, s plátky rozpuštěného sýra tvořily podivnou a pořádně útočnou verzi na zažívací ústrojí.

Osmažené bochánky postrádaly typický chuťový říz česneku a majoránky. Těsto však bylo poctivé a nebylo nastavované moukou. Jen se divím, kde se u vaření bramboráku vzala ta tmavá, jakoby masová omáčka, kterou byl sytý předkrm politý.

Polévku příště vynecháme, nevýrazný vývar s nudnou játrovou rýží a nudlemi za 22 korun totiž nebyl nijak výjimečný.

Restaurace Dobrá chvíle v Neslovicích - bramboráčky bez česneku, za to netradičně se sýrem.

Řízek byl krásně křehký

Z dalších víkendových jídel jsme si objednali vepřový řízek s bramborovou kaší za 123 korun. Kdo má rád křehké, křupavé a měkké maso, nechť jej neváhá při návštěvě Neslovic řízek vyžadovat.

Řízek kuchař umí a neschovává staré, do tenka rozklepané flákoty pod trojobalem, naopak. Maso bylo skvělé, poddajné a křupavé. Také na bramborovou kaši šťouchají v kuchyni skutečné brambory.

Restaurace Dobrá chvíle v Neslovicích - křehký řízek přes celý talíř.

V Dobré chvíli se na obsluhu nečeká

Nepříjemně štípne do nosu clona výparů z kuchyně hned při vstupu. Vydlážděný výčep, kde jsme seděli, působí poněkud stroze a neútulně. Ale všechna negativa vyvažuje výborná obsluha.

z jídelního lístku

Kuřecí vývar s nudlemi 24 Kč

Steak s vůní Moravy

144 Kč

Steak z marinované kotletky 144 Kč

Pstruh po mlynářsku

124 Kč

Tiramisu 56 Kč

V Dobré chvíli při naší návštěvě zrovna halasila skupina lidí při soukromé oslavě. Když se k tomu přičte plná hospoda lidí, je to trochu hororový stav. Přes velký počet hostů to v Dobré chvíli pořád frčelo.

Nečekali jsme ani na jídelní lístek, ani na nápoje a jídlo bylo na stole do dvaceti minut. Servis perfektně čistý, ubrousky dokonale složené, příbory vyleštěné, nápoje se správnou mírou. Na těchto detailech se perfektní práce obsluhy dobře pozná. A když přidá úsměv a obsluhuje s profesionálním klidem, posezení je radost i na studené dlažbě.

Zřejmě se pověst Dobré chvíle rozkřikla, když jsme sem přišli, stoly byly hojně zarezervovány.

Výletní hospoda s čerstvými rybami

Výhodou Dobré chvíle je příjemná vzdálenost i dobrá dostupnost z Brna. Z centra do Neslovic je to příjemných 25 kilometrů. Má všechny atributy dobré výletní restaurace včetně rozlehlého parkoviště, sezení venku na dřevěných lavicích, dětských jídel v jídelníčku a rychlé obsluhy. Přesto sem chodí i místní.

Restaurace Dobrá chvíle v Neslovicích.

Je to hospoda, kde jsou v jídelníčku poctivé řízky, masové minutky a čerstvé ryby. Když si je objednáte, s největší pravděpodobností nebudete litovat. A pokud tu velkou porci jídla nedojíte, jako my, zabalí vám obsluha kus masa s bramborami s sebou a neúčtují si ani drobné za polystyrenovou krabičku, jako jinde.





Hlavní zprávy

Další z rubriky

y Alois Nečas je děkanem Fakulty veterinárního lékařství sedm let. Od příštího...
Kritizovaný děkan je rektorem, dříve ho kvůli vyhrůžkám hlídali policisté

Do čela Veterinární a farmaceutické univerzity v Brně jde Alois Nečas. A nebývalé spory vrcholí. Už v minulosti ho kvůli výhrůžkám museli hlídat policisté. O...  celý článek

V Kotlářské ulici v centru Brno prasklo potrubí a voda zaplavila silnici. Jezdí...
Prasklé potrubí stále omezuje provoz v Brně, nový asfalt položí v úterý

Následky prasklého vodovodního potrubí budou Brňané pociťovat ještě několik dní. V ulici Kotlářské, kterou se v pátek brzy ráno proudem valila voda, v sobotu...  celý článek

V Kotlářské ulici v centru Brno prasklo potrubí a voda zaplavila silnici. Jezdí...
V Brně prasklo potrubí, voda zaplavila silnici. Oprava se protahuje

K masivnímu úniku vody museli ve čtvrtek brzy ráno vyjíždět hasiči do centra Brna. V Kotlářské ulici prasklo potrubí. Vodovody a kanalizace pracují na...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.