V úterý přidal ředitel a vrchní sládek pivovaru Milan Schramm do kotle s oblíbeným chmelovým nápojem i bylinný výluh, který je jednou z podstatných ingrediencí Zeleného piva. Ten obsahuje několik druhů bylin, jako je třeba kopřiva.
Kromě toho se třináctistupňové Zelené pivo vyrábí z kvalitní vody, jakostního moravského ječného sladu, žateckého chmele i chmelového extraktu. Po přidání kvasnic pivo kvasí po dobu osmi dnů, a poté několik týdnů při teplotě jeden stupeň Celsia zraje.
Nakonec se Zelené pivo přefiltruje, přidá se do něj likér a stočí do sudů. Prodávat se bude v celé České republice. "Tento rok se ho navaří přes 4 500 hektolitrů," uvedla mluvčí společnosti Starobrno Kateřina Beute.
Zelené pivo vymyslel a poprvé ve Starobrnu uvařil v roce 2006 jeho tehdejší vrchní sládek a ředitel Petr Hauskrecht, který nyní působí v pivovarech Velké Březno a Krušovice. Do hospod putovalo 80 hektolitrů tehdy neobvyklého speciálu, který se léty tak proslavil.